Eleverne skal have en god spiseoplevelse, og vi lægger vægt på et måltidsfællesskab, hvor vi ønsker at skabe en god stemning om indtagelsen af maden, og vi lægger vægt på, at maden serveres på en indbydende måde. I spisesalen sørger vi for at skabe en god og hyggelig ramme for måltiderne ved fx af have blomster på bordene.
Eleverne har delvis faste pladser og ved hvert bord udpeges en afrydder. Alle måltider serveres som buffet.
Der er mødepligt til de tre hovedmåltider, hvorimod de tre mellemmåltider er frivillige. Til hovedmåltiderne spiser der altid voksne med.
Kosten skal være indbydende, varieret og være med til at skabe glæde i hverdagen, og samtidig skal den være sund og velsmagende, så eleverne har lyst til at spise den, således at deres behov for energi og ernæring tilgodeses.
Måltiderne skal indeholde både nye og mere traditionelle retter, så smagshorisonten udvides.
Gennem vores syn på sundhed og ved planlægningen af kosten og dermed valg af råvarer og tilberedelsesmetoder pejler vi efter disse råd og principper:
Vores elever inddrages i køkkenarbejdet. Det er vores holdning, at eleverne har gavn af at se hvordan maden ender på bordet. Hver elev er i køkkenet ca. 1 uge i løbet af skoleåret, hvor de hjælper med at tilberede maden til den pågældende dag, samt hjælper til med at forefaldende arbejde.
I kostplanlægningen arbejder vi med at minimere madspild, ligesom vi har et vedværende fokus på bæredygtighed og miljø.
Der serveres 6 måltider mad om dagen:
Der er altid et frugt- og grønttilbud.
Vi serverer selvfølgelig kage i forbindelse med fællesaftener, i weekender eller ved specielle arrangementer
Er du vegetar, laktoseintolerant, glutenallergiker eller har på anden vis brug for særlig diæt? Vi forsøger at tage individuelle hensyn efter aftale med hjemmet.
TILLID
ANERKENDELSE
FÆLLESSKAB
UDVIKLING